• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британія посилила санкції проти РФ. Отримають усі співучасники агресії проти України

    Опубликовано: 2022-02-11 14:30:45

    10 лютого набуло чинності посилене санкційне законодавство Великої Британії щодо Росії. Про це повідомляє сайт уряду країни.

    Уряд Великої Британії тепер має право запроваджувати нові жорсткі санкції проти Росії – міністр Європи Джеймс Клеверлі підписав відповідний закон у рамках заходів, покликаних переконати Кремль припинити свою агресивну кампанію в Україні, а парламент ухвалив.

    "Будь-яка компанія, яка представляє інтерес для Кремля і режиму в Росії, може стати мішенню… Так що путінським олігархам або російським компаніям, що займаються підтримкою російської держави, ніде буде сховатися", – анонсувала британська міністерка закордонних справ Ліз Трасс у січні цей закон.

    Новий закон забезпечує основу максимально жорсткого режиму санкцій Великої Британії проти Росії.

    Це означає, що Велика Британія тепер може запроваджувати санкції проти російських компаній та фізичних осіб у широкому спектрі економічних і стратегічно важливих секторів, таких як хімічна, оборонна, видобувна промисловість, інформаційно-комунікаційні технології й фінансові послуги.

    Тепер Велика Британія може застосовувати санкції не лише до тих, хто безпосередньо пов'язаний із дестабілізацією України, а й до афілійованих з урядом Росії організацій і підприємств, що мають економічне та стратегічне значення для російського уряду, а також до їхніх власників, директорів і довірених осіб.

    Зокрема, йдеться про компанії та осіб, які ведуть бізнес із окупованим Донбасом, працюють у Криму або надають фінансові послуги, технології та ресурси, які можуть сприяти дестабілізації в Україні.

    Ці зміни не будуть автоматично призначати або накладати санкції, але надають Великій Британії додаткові повноваження, необхідні для того, щоб мати можливість зробити це у разі будь-якого подальшого вторгнення Росії в Україну.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.