• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінцифра розповіла, як хоче змінити уроки інформатики у школах

    Опубликовано: 2022-02-11 14:00:57

    Міністерство цифрової трансформації спільно з МОН і проєктом EU4DigitalUA презентували проєкт оновлення предмета інформатики в школах. 1 вересня 2022 року пілот з оновленою програмою стартує у перших 50 українських школах, а з 1 вересня 2023 року буде реалізовуватися на загальнодержавному рівні.

    "У закладах освіти застаріле програмне забезпечення, не вистачає учителів з ІТ-освітою, предмет викладають учителі інших предметів. Це зовсім не ті уроки інформатики, які допоможуть дітям знайти себе в новому цифровому світі", – каже голова Мінцифри Михайло Федоров.

    Він анонсував створення IT-платформи, де будуть акумулюватися й постійно оновлюватися сучасні знання. На його думку, це дуже важливо, тому що та інформація, що сьогодні в планах, завтра буде вже не актуальною. І оновлювати одночасно всі навчальні програми й методичні матеріали – дуже важко.

    "Аналізуючи світовий досвід, ми бачимо, що в центрі має бути онлайн-платформа, а вчителі будуть мотивувати, заряджати і допомагати проходити цю освітню траєкторію", – каже Федоров.

    У Мінцифрі вважають, що оновлення предмету інформатики згодом допоможе дітям легко знайти себе в ІТ-спеціальностях, розвивати країну, отримувати гідну оплату праці та стати найпотрібнішим фахівцем на ринку.

    Вони планують залучити найкращих українських і європейських експертів, а також представників ІТ-кластерів та ІТ-асоціацій України, які допоможуть створити новий контент і запровадити новітні цифрові технології для навчання й оцінювання учнів.

    Ольга Лицкевич

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.