• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Джонсон: Британія дала деяку зброю – це все, що ми можемо. Україна не входить до НАТО

    Опубликовано: 2022-02-11 13:45:58

    Британська армія передала для ЗСУ деяке озброєння, але не втручатиметься напряму, якщо Україна зазнає нового нападу Росії. "Це все, що ми можемо зробити", – сказав на брифінгу в Польщі глава уряду Британії Борис Джонсон, пише The Telegraph.

    Він нагадав, що "і Польща, і Велика Британія пропонують пряму військову підтримку нашим українським друзям".

    "Обидві наші країни вірять у суверенну незалежну Україну. Велика Британія постачає деяке оборонне озброєння у вигляді протитанкових ракет, ми навчаємо українські війська. На цей момент це все, що ми можемо зробити, оскільки Україна не є частиною НАТО", – сказав Джонсон, який днями записав з Києва ролик на підтримку України.

    Водночас він додав, що союзники "відстоюють право України, як і будь-якої іншої суверенної незалежної країни, прагнути цього (вступ до Альянсу. – Ред.)".

    Говорячи про актуальну ситуацію, що склалася навколо України через військовий шантаж Росії, Джонсон зазначив, що "ми стоїмо на краю прірви". Як висловився прем'єр країни, зараз "справи настільки погані, як не було дуже, дуже довгий час".

    Вчора в Москві побувала глава МЗС Британії Ліз Трасс. Написала в Twitter, що "чітко дала зрозуміти, що Росія має піти на деескалацію, поважати суверенітет України й вести змістовні переговори. Якщо Росія серйозно налаштована не вторгатися, ми хочемо побачити відведення військ. Нарощування військової могутності є незаперечною загрозою для України".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.