• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дієтолог розповіла, який чай може призвести до раку

    Опубликовано: 2022-02-11 06:34:59

    Чай може стати причиною розвитку онкологічних захворювань, попередила лікар-дієтолог-гастроентеролог, кандидат медичних наук Маргарита Арзуманян.

    Надто висока температура напою пошкоджує стравохід і гортань. Хоча заведено вважати, зазначає медик, що чашечка гарячого чаю корисна людині що мерзне в холодну пору року, насправді краще пити його кілька остиглим.

    «Найкраще, якщо чай співвідноситься з температурою тіла. Він може бути трохи гаряче — градусів 40, але окріп пити однозначно не треба. Я б рекомендувала почекати хвилин п’ять, щоб не було палючого відчуття», — сказала експерт.

    Більш корисним зроблять напій різні добавки: чебрець, сушені яблучка, скоринки апельсина і кориця. А ось зігрівальний ефект будь-якого чаю, на думку доктора, має скоріше психологічний характер.

    «Чай зігріває в моменті: рот відчуває температуру, нам здається, що ми зігрілися, в шлунку ми температуру не відчуваємо. Це скоріше психологічний ефект», — вважає гастроентеролог.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.