• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Знайдено антитіло, здатне протистояти різним коронавірусним інфекціям

    Опубликовано: 2022-02-09 15:28:33

    Дослідники Університету Дьюка та Університету Північної Кароліни в Чапел-Хіллі виявили та проаналізували антитіло, що обмежує тяжкий перебіг інфекцій різних коронавірусів. Про це йдеться у повідомленні UNC.

    «Це антитіло має потенціал для лікування нинішньої епідемії, воно також може стати у нагоді для майбутніх спалахів, якщо або коли інші коронавіруси перейдуть від своїх природних господарів-тварин до людей», — стверджує співавтор дослідження доктор Бартон Хейнс.

    Експерти проаналізували кров пацієнта, зараженого оригінальним вірусом SARS-CoV-1 на початку 2000-х років, та хворого на COVID-19.

    Із загальної кількості 1700 антитіл 50 були здатні зв’язуватися як з вірусом SARS-CoV-1, так і SARS-CoV-2, що провокує COVID-19.

    Зокрема, було виявлено одне особливо потужне антитіло, яке могло зв’язуватися з безліччю коронавірусів тварин.

    «Це антитіло пов’язується з коронавірусом у місці, яке зберігається при численних мутаціях та варіаціях, в результаті воно може нейтралізувати широкий спектр коронавірусів», — додав Хейнс.

    Тестування антитіла на мишах показало, що воно може блокувати і мінімізувати інфекції, що виникають.

    Нагадаємо, раніше британські вчені з’ясували, що останній спільний предок коронавірусів SARS-CoV-1 існував ще 21 тисячу років тому.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.