• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США оцінили зусилля Ердогана щодо підтримки України

    Опубликовано: 2022-02-09 18:00:42

    Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу обговорили ситуацію навколо України. Глави зовнішньополітичних відомств також розглянули можливість зміцнення відносин між країнами.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прессекретаря Держдепартаменту Неда Прайса.

    "Блінкен і Чавушоглу обговорили подальшу координацію і єдність НАТО щодо загрози подальшої ескалації та агресії Росії проти України", - наголошується в повідомленні.

    В ході бесіди держсекретар підкреслив прихильність США і Туреччини суверенітету і територіальної цілісності України. Також Блінкен відзначив готовність турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана підтримати дипломатичне врегулювання конфлікту.

    Глави зовнішньополітичних відомств також обговорили нормалізацію відносин між Туреччиною і Вірменією. Крім того, зачіпалися додаткові кроки, які можуть зробити США для підтримки цих зусиль.

    "Вони також розглянули можливості з підтримки міцних двосторонніх відносин між США і Туреччиною", - підкреслюється в заяві.

    Нагадаємо, 3 лютого Реджеп Таїп Ердоган перебував з візитом у Києві, де провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

    Відзначимо, в січні Ердоган запросив Зеленського і президента РФ Володимира Путіна до Туреччини для переговорів. Пізніше турецька сторона зазначила, що Україна дала згоду на таку зустріч, Росія поки не відповіла на ініціативу Анкари.

    ДМИТРИЙ КУЗНЕЦОВ
     
    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.