США оцінили зусилля Ердогана щодо підтримки України

09 фев, 18:00

Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу обговорили ситуацію навколо України. Глави зовнішньополітичних відомств також розглянули можливість зміцнення відносин між країнами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прессекретаря Держдепартаменту Неда Прайса.

"Блінкен і Чавушоглу обговорили подальшу координацію і єдність НАТО щодо загрози подальшої ескалації та агресії Росії проти України", - наголошується в повідомленні.

В ході бесіди держсекретар підкреслив прихильність США і Туреччини суверенітету і територіальної цілісності України. Також Блінкен відзначив готовність турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана підтримати дипломатичне врегулювання конфлікту.

Глави зовнішньополітичних відомств також обговорили нормалізацію відносин між Туреччиною і Вірменією. Крім того, зачіпалися додаткові кроки, які можуть зробити США для підтримки цих зусиль.

"Вони також розглянули можливості з підтримки міцних двосторонніх відносин між США і Туреччиною", - підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, 3 лютого Реджеп Таїп Ердоган перебував з візитом у Києві, де провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Відзначимо, в січні Ердоган запросив Зеленського і президента РФ Володимира Путіна до Туреччини для переговорів. Пізніше турецька сторона зазначила, що Україна дала згоду на таку зустріч, Росія поки не відповіла на ініціативу Анкари.

ДМИТРИЙ КУЗНЕЦОВ
 
Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/520500.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua