• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Три групи продуктів сприяють зниженню рівня холестерину

    Опубликовано: 2022-02-09 07:24:26

    Ці три групи продуктів сприяють зниженню рівня холестерину. Деякі групи продуктів знижують рівень холестерину у крові.

    Лікар Дебора Лі перерахувала продукти, які допоможуть знизити рівень «поганого» холестерину у крові, інформує Ukr.Media.

    За її словами, перше, що необхідно зробити — надати перевагу ненасиченим жирам. Це означає, що у меню мають бути включені червона риба, м’ясо птиці, горіхи, оливкова олія і бобові. При цьому важливо знизити споживання ковбасних виробів, випічки і десертів, а також сирів.

    Другим способом позбавлення від холестерину лікар вважає наявність достатньої кількості клітковини у раціоні.

    «Обирайте нерафіновані цільнозернові продукти з підвищеним вмістом клітковини, такі як чорний хліб, коричневий рис і неочищені макаронні вироби», — порадила лікар.

    Третьою групою продуктів у її списку виступають молоко, натуральні йогурти, а також спреди. Причиною для цього є вміст у них стеринів і станолів. За словами експерта, лише кілька грамів такої їжі здатні зменшити концентрацію холестерину на 10 %.

    Проте, експерт зазначила, що корегування у харчуванні має бути лише супутнім способом лікування, який доповнює медикаментозне.

    Перед застосуванням такого методу необхідна очна консультація лікаря.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.