Три групи продуктів сприяють зниженню рівня холестерину

09 фев, 07:24

Ці три групи продуктів сприяють зниженню рівня холестерину. Деякі групи продуктів знижують рівень холестерину у крові.

Лікар Дебора Лі перерахувала продукти, які допоможуть знизити рівень «поганого» холестерину у крові, інформує Ukr.Media.

За її словами, перше, що необхідно зробити — надати перевагу ненасиченим жирам. Це означає, що у меню мають бути включені червона риба, м’ясо птиці, горіхи, оливкова олія і бобові. При цьому важливо знизити споживання ковбасних виробів, випічки і десертів, а також сирів.

Другим способом позбавлення від холестерину лікар вважає наявність достатньої кількості клітковини у раціоні.

«Обирайте нерафіновані цільнозернові продукти з підвищеним вмістом клітковини, такі як чорний хліб, коричневий рис і неочищені макаронні вироби», — порадила лікар.

Третьою групою продуктів у її списку виступають молоко, натуральні йогурти, а також спреди. Причиною для цього є вміст у них стеринів і станолів. За словами експерта, лише кілька грамів такої їжі здатні зменшити концентрацію холестерину на 10 %.

Проте, експерт зазначила, що корегування у харчуванні має бути лише супутнім способом лікування, який доповнює медикаментозне.

Перед застосуванням такого методу необхідна очна консультація лікаря.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/520459.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua