• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі розповіли, кому варто уникати білкової дієти

    Опубликовано: 2022-02-09 06:34:20

    Лікарі розповіли, кому варто уникати білкової дієти. Не усім можна дотримуватися білкової дієти.

    Лікарі назвали випадки, коли білкова дієта може завдати шкоди здоров’ю, інформує Ukr.Media.

    Фахівці пояснили, що дієти, які засновані на пріоритетному споживанні білкових продуктів, хоча й можуть бути корисними для здоров’я, але все ж таки не є безпечними для деяких категорій людей.

    Так, за словами експертів, знизити кількість споживаного білка слід тим, хто страждає на захворювання нирок, оскільки може збільшитися кислотне навантаження на ці органи.

    «Є вагомі протипоказання і побічні ефекти білкової дієти. Людям з важким хронічним захворюванням нирок слід обмежити споживання білка. Однак харчові білки не викликають дисфункції у людей зі здоровими нирками», — говорять вони.

    Крім цього, фахівці зазначили, що поєднання такого способу харчування з низьковуглеводним раціоном потенційно загрожує підвищенням у крові рівня цукру, причиною якого стають амінокислоти.

    Саме тому, перш, ніж вдаватися до будь-яких специфічних способів харчування, вони рекомендують обов’язково проконсультуватися з лікарем.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.