• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Адміністрація США схвалила оборонну угоду з Тайванем на 100 млн доларів

    Опубликовано: 2022-02-08 18:00:16

    Держдепартамент США схвалив надання Тайваню послуг і продаж обладнання для технічної "підтримки, обслуговування і вдосконалення" зенітних ракетних комплексів. Угоду планується виконувати в рамках програми обслуговування ЗРК Patriot.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Агентство зі співробітництва в галузі безпеки (DSCA) Міністерства оборони США.

    Як підрядники названі концерн Raytheon Technologies і корпорація Lockheed Martin.

    "Запланований продаж служить національним і економічним інтересам США, а також інтересам в області безпеки, оскільки сприяє триваючим зусиллям одержувача в області модернізації своїх збройних сил і підтримки надійного оборонного потенціалу. Пропонований продаж може підвищити безпеку одержувача і сприятиме політичній стабільності, військовому балансу, економіці і прогресу в регіоні", - йдеться в повідомленні.

    Сума угоди становить 100 млн доларів.

    Американська адміністрація вже офіційно повідомила Конгрес про дане рішення. У законодавчого органу тепер є 30 днів на вивчення цих військових контрактів і їх можливе блокування.

    Нагадаємо, що США і Японія обговорили загрозу Китаю Тайваню. Обидві країни стурбовані.

    Раніше повідомлялося, що Тайвань просить Китай уникати війни. Про це заявила президент Тайваню.

    АРТУР РОДИВИЛОВ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.