• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Америка підтримує Японію щодо повернення «північних територій» – посол США

    Опубликовано: 2022-02-08 15:30:05

    Сполучені Штати з 1950-х років підтримують вимоги Японії про повернення в її юрисдикцію "північних територій" – анексованих Радянським Союзом чотирьох островів Курильської гряди, які продовжує утримувати Росія. Про це заявив посол США в Токіо Рам Емануель у відеозверненні до 7 лютого, який став традиційним для Японії "днем північних територій".

    "Я хочу висловитися чітко: Сполучені Штати підтримують Японію щодо північних територій. Ми визнаємо японський суверенітет над чотирма спірними островами з початку 1950-х років", – сказав посол.

    "Наша стурбованість діями Росії не нова. На жаль, і зневага, яку Росія демонструє до чужого суверенітету, теж не нова. І вона зовсім не обмежується північними територіями", – наголосив посол.

    Емануель нагадав про анексію Росією українського Криму в 2014 році і про те, що зараз Росія зосередила на кордонах України понад 100 000 військових, погрожуючи ескалацією кризи всій Європі.

    "Від північних територій до Криму і Східної України – ніде немає сумнівів, хто саме виступає агресором", – сказав посол.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.