• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Серед законних прав Росії немає права вирішувати за інші держави – президент Словаччини

    Опубликовано: 2022-02-02 14:30:47

    Президентка Словаччини Зузана Чапутова у спеціальній заяві, присвяченій ситуації навколо України, сказала, що Росія, як і будь-яка країна, має законні права, але серед них немає права вирішувати долі інших держав.

    Чапутова вважає, що сьогоднішня ситуація нагадує 2014 рік. "Тоді до кордону України було підтягнуто значно менше військ, ніж зараз, але вони дозволили (Росії – ред.) захопити Крим і відірвати частину Донбасу від решти України", – сказала президентка Словаччини.

    Тому вона вважає, що сьогодні ситуація вимагає пильності й узгоджених дій усіх країн НАТО.

    "Ми не можемо дозволити собі стати "слабкою ланкою" на східному фланзі Альянсу. В наших інтересах за допомогою союзників посилити оборону східного кордону, а також усього східного крила НАТО", – заявила вона.

    Чапутова зазначає, що "у Росії є законні інтереси і права, як і в будь-якої країни, і серед вимог Росії є такі, що заслуговують на уважний розгляд, зокрема пропозиція про заборону деяких систем озброєнь у Європі". Саме тому є сенс продовжувати з Росією діалог, вважає вона.

    "Однак серед законних прав Росії немає права вирішувати долі інших держав", – наголосила Чапутова.

    У листопаді 2021 року Чапутова від імені Словаччини підписала декларацію про визнання європейської перспективи України.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.