• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Грузії визнали неефективними і скасували ковід-паспорти

    Опубликовано: 2022-02-01 16:00:04

    Уряд Грузії скасував "зелені" ковід-паспорти. Рішення було прийнято через швидке поширення штаму коронавірусу "Омікрон" і легкі симптоми хвороби у тих, що заразилися.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання "Новини Грузії".

    Засіданням координаційної ради керував по відеозв'язку прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, у якого напередодні також виявили коронавірус - він заразився штамом "Омікрон".

    При цьому в рішенні уряду наголошується, що система обліку вакцинації та проведення тестів продовжить працювати і ті громадяни, яким "зелений паспорт" необхідний для поїздки за кордон, як і раніше зможуть використовувати цей механізм.

    Документ, в якому був вказаний ковід-статус володаря - вакцинація або результати тестів на коронавірус, був обов'язковим з 1 грудня 2021 року для відвідування громадських міс: ресторанів, кафе, барів, розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів, казино, спа-центрів, готелів, спортзалів, канатних доріг гірськолижних курортів.

    "Зелений" статус громадянин отримував безстроково - після повного курсу проходження вакцинації від коронавірусу або в разі офіційної реєстрації після перенесеного коронавірусу, а також на певний час - у разі негативної відповіді на тест на наявність коронавірусу.

    Нагадаємо, Великобританія з 27 січня скасувала майже все карантинні правила. Зокрема, це обов'язкове використання covid-сертифіката в якості пропуску на масові заходи і носіння масок в громадських місцях.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.