• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • G7 під керівництвом Німеччини: посли назвали пріоритети співпраці з Україною на 2022 рік

    Опубликовано: 2022-02-01 09:15:53

    Група послів "Групи семи" з підтримки реформ в Україні поділилась пріоритетними напрямками співпраці у 2022 році, пише УНН.

    Цитата

    "Група послів G7 з підтримки реформ і надалі заохочуватиме Україну інтегрувати аспекти прав людини та ґендерної рівності в ході здійснення всіх реформ, у тому числі у секторі безпеки й оборони, та підтримуватиме інклюзивний підхід до реформ з урахуванням позицій уряду, парламенту, громадянського суспільства, бізнесу й експертної спільноти. Посли країн G7 також спонукатимуть Україну активізувати зусилля у боротьбі зі зміною клімату, а також у досягненні цілей оновленого Національно визначеного внеску (НВВ) до Паризької угоди й виконанні подальших зобов’язань", - зазначають посли в оприлюдненій у понеділок заяві.

    Деталі

    Зазначається, що Україна, як і раніше, має широку міжнародну підтримку та визнання втілюваних реформ. Посли заявили, що координують свої зусилля й оцінки з іншими міжнародними партнерами України та заохочують всі сторони до повного виконання міжнародних макрофінансових програм.

    Згідно із заявою, Група підтримуватиме Україну в її поступі за такими пріоритетними напрямками:

    - справедливі та стійкі інституції;
    - економіка, яка процвітає;
    - безпечна країна.

    Так, блок "Справедливі та стійкі інституції" включає в себе підтримку судової реформи, протидії корупції, ефективного врядування та інституцій. "Економіка, яка процвітає" складається з підтримки економічного розвитку, зеленого переходу і реформи в галузі енергетики, "Безпечна країна" - сектору безпеки та оборони і правоохоронної системи.

    Додамо

    З 1 січня 2022 року Німеччина перейняла по ротації головування у "Групі семи".

    ФРН зокрема обіцяла продовжувати багато з того, що обговорювала та вирішувала "велика сімка" у 2021 році під головуванням Великої Британії.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.