• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кілька випадків, у яких вживання моркви може бути шкідливим

    Опубликовано: 2022-01-25 15:48:18

    Не завжди морква приносить лише користь, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Кілька випадків, у яких вживання моркви може бути шкідливим. Не завжди морква приносить лише користь.

    Якщо у людини не дуже здорова печінка або підшлункова залоза, морква їй може шкодити, інформує Ukr.Media.

    Лікарі висловили свою думку про те, що «за деяких хвороб даний продукт слід вживати з обережністю».

    Пояснюючи, у яких випадках морква може бути шкідливою, експерти зазначили, що коренеплід містить у великій кількості грубу клітковину, і її перетравлення вимагає дуже міцної і здорової травної системи, у іншому разі можливі проблеми, біль. Слизова шлунку може погано реагувати на свіжий морквяний сік. Якщо ж у людини є виразка, морква може нашкодити їй, навіть якщо є приготованою, — за наявності такого діагнозу овоч повністю виключається з раціону.

    Слабкі, нездорові печінка та підшлункова залоза теж «бояться» моркви: «підшлунковій і печінці важко переробити вітамін А, що міститься у коренеплоді у великій кількості у формі бета-каротину».

    За наявних патологій даних органів їсти моркву потрібно з обережністю.

    Також лікарі перерахували інші захворювання, що сприяють небажаним реакціям організму на моркву:

    гострий панкреатит;
    коліт;
    цукровий діабет (у його випадку може шкодити варена морква, яка піднімає цукор).

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.