• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Берлін не дозволяє Естонії передати німецьку зброю Україні – WSJ

    Опубликовано: 2022-01-24 14:15:06

    Німеччина не дає Естонії дозволу на постачання Україні зброї німецького виробництва, яку має Таллінн. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

    Журналісти нагадали, що Німеччина послідовно відмовляється постачати зброю Україні напряму. За даними джерел видання, Берлін також не дозволяє естонцям поставити до України артилерійську зброю, яка була вироблена у ФРН.

    Неназвані німецькі чиновники заявили, що тупикова ситуація – це результат давньої політики Німеччини щодо експорту зброї до напружених регіонів.

    "Принцип, що регулює експорт зброї, завжди однаковий – незалежно від того, чи надходить вона безпосередньо з Німеччини або з третіх країн. На даному етапі не було видано жодного дозволу і неможливо оцінити підсумки процесу", – сказав виданню представник уряду ФРН.

    Міністр оборони України Олексій Резніков сказав виданню, що в Німеччині вагаються щодо постачання зброї до України. В естонському уряді все ж таки сподіваються переконати Берлін.

    "Сподіваємося, ми отримаємо схвалення Німеччини. Естонія показала, що ми хочемо допомогти Україні практично у будь-який можливий спосіб", – сказав Крісто Енн Вага, радник міністра оборони Естонії.

    Українські офіційні особи заявили виданню, що будь-яка зброя вкрай потрібна на тлі російської загрози, а дозвіл на постачання артилерійських гармат з Естонії може стати прецедентом для відправки зброї німецького виробництва з інших країн.

    Крім того, зазначається, що відмова Німеччини може бути витлумачена Росією як ознака розколу в лавах Заходу.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.