• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антитіла після COVID можуть атакувати організм

    Опубликовано: 2022-01-18 15:15:14

    Антитіла, які з’являються в осіб, що перехворіли на COVID-19, можуть помилково атакувати здорові клітини органів і тканин організму. Такого висновку дійшла група дослідників з Інституту серця в Лос-Анджелесі, США, повідомляє Journal of Translational Medicine.

    Вчені встановили, що через кілька місяців після того, як людина одужала від коронавірусу, у неї фіксують підвищений рівень антитіл, які можуть працювати неправильно. Як підтвердження — у 177 медичних працівників, які перенесли хворобу до появи вакцин, протягом півроку виявляли стійкі антитіла, які могли спричинити хронічні запалення, ушкодження суглобів, шкіри і нервової системи.

    Аутоантитіла – антитіла, здатні взаємодіяти з аутоантигенами, тобто з антигенами власного організму. Можуть утворюватися спонтанно або через перенесені інфекції. Вони можуть бути ранніми провісниками повномасштабного аутоімунного захворювання.

    Нагадаємо, на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу — він є гібридом Дельти й Омікрона. Його виявили у 25 людей.

    Нагадаємо, раніше МОЗ закликало готуватися до чергової хвилі COVID. Медична система України вже готується до сплеску захворюваності на коронавірус. Українців закликали вакцинуватися.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.