• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ці кухонні звички можуть зіпсувати здоров’я

    Опубликовано: 2022-01-18 06:34:44

    На вашій кухні завжди чисто, ви уважно стежите за терміном придатності продуктів, а ваш раціон харчування схвалив би найсуворіший дієтолог? Відмінно, але чи впевнені ви, що цього достатньо? Готуючи собі їжу, люди щодня припускаються одних й тих самих помилок — абсолютно нешкідливих, на перший погляд, але дуже, дуже небезпечних. Перевірте, чи немає у цьому списку ваших звичок?

    Пробувати продукти, щоб визначити їх свіжість

    Дуже погана, а головне — абсолютно марна звичка. Певні види бактерій ви ніколи не визначите на смак, деякі стадії несвіжості продуктів — теж, а ось отруїтися, причому досить серйозно, зможете дуже легко. Орієнтуйтеся на терміни придатності, які зазначені на упаковці, а за найменших сумнівів — безжально викидайте. Здоров’я є дорожчим, інформує Ukr.Media.

    Економити на обробних дошках

    Одна й та ж сама дошка для хліба, овочів, сиру, м’яса, риби — та й ніж візьмемо той самий. У кращому випадку дошка трохи споліскується під водою між стравами, у гіршому — нові шматки кидаються туди ж, де щойно що оброблялися «старі». Чи знаєте ви, що відбувається у цей момент з продуктами, які ви збираєтеся з’їсти? Бактерії, які завжди містяться у сирому м’ясі і рибі, потрапляють на ті продукти, які ви планували з’їсти без термічної обробки. Не треба так, у лікарів і без вас достатньо роботи.

    Мити сире м’ясо і птицю перед приготуванням

    Це контрінтуїтивно, але це правда: ви не можете зробити нічого шкідливішого, збираючись приготувати на вечерю курку або м’ясо. Будь-які бактерії, що містяться у цих продуктах, неминуче загинуть під час теплової обробки — а ось якщо ви як слід промиєте м’ясо під струменем води, деякі з них можуть поширитися на кухонні поверхні. Якщо на м’ясі немає помітних забруднень — сміливо починайте готувати.

    Пробувати сире тісто

    Найбільш частий інгредієнт будь-якого тіста — сирі яйця. А у сирих яйцях може міститися небезпечна бактерія сальмонела. Втім, якщо ви готуєте випічку, у якій яйця рецептом не передбачені, все одно утримайтеся від вживання тіста: у пшеничному борошні іноді зустрічаються кишкові палички. І краще б вам з ними не зустрічатися.

    Розморожувати продукти «природним шляхом»

    Найсприятливіша температура для розмноження бактерій — від + 4… до + 60 градусів. Уявіть собі, що відбувається, коли на вашому кухонному столі протягом декількох годин лежить шматок м’яса або птиці і поступово нагрівається до цієї самої «комфортної» температури. Уявили? Ось тому — лише мікрохвильовка.

    Замінювати губки для миття посуду занадто рідко

    Губки, якими ви миєте посуд, не повинні перебувати на вашій кухні довше за тиждень. Це закон — настільки ж суворий, як необхідність завжди мити руки перед їжею або її приготуванням. Вологе тепле середовище — справжній розплідник для бактерій, а кухонна губка залишається такою більшу частину часу. Повірте, ви не хочете знайомитися з тими, хто живе на ній.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.