• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Втратити права після 12 балів: в Україні хочуть ввести штрафні бали для водіїв

    Опубликовано: 2022-01-10 16:00:33

    У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про введення штрафних балів для водіїв. Як тільки їх число досягне 12 - водія тимчасово позбавлять права керування транспортним засобом.

    Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на сайт Верховної Ради.

    "У разі нарахування водієві дванадцяти і більше штрафних балів, а водієві, якому посвідчення водія видано вперше менш ніж один рік тому – восьми і більше штрафних балів, уповноважена посадова особа Національної поліції виносить вмотивоване рішення про тимчасове призупинення дії водійського посвідчення", – йдеться в законопроекті 6502, зареєстрованому 5 січня 2022 року.

    Законопроектом передбачено, що порушення Правил дорожнього руху будуть оцінюватися в діапазоні від одного до п'яти штрафних балів:

    1 бал - непристебнутий ремінь безпеки, перевезення дітей без автокрісла
    2 бали - перевищення швидкості на 20 км / год, порушення правил проїзду перехресть, обгону, зупинок громадського транспорту, недотримання дистанції, використання за кермом мобільного телефону
    3 бали - порушення правил руху і зупинки на смузі для громадського транспорту, перевищення швидкісного режиму на 50 км / год, ненадання проїзду швидкої, пожежним, а також поліцейським машинам, перевищення кількості пасажирів у маршрутному транспорті
    5 балів - перевищення встановленої швидкості більш ніж на 50 км\год, створення аварійної ситуації, Втеча з місця ДТП
    Відзначимо, що бали за порушення ПДР мають намір нараховувати паралельно зі штрафами. Закопроектом передбачається, що штрафні бали водія обнуляються через один рік (365 днів) з дня їх нарахування.

    Призупинення дії прав водій може оскаржити в суді, але під час розгляду справи їздити все одно не зможе, інакше заплатить штраф 3400 гривень.

    Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року в Україні збільшився прожитковий мінімум і, відповідно, всі пов'язані з ним платежі. У тому числі і вартість первинної реєстрації автомобіля.

    ОЛЕКСАНДР МОРОЗ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.