• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Санкції проти Росії не конкретизують, щоб вона не змогла підготуватися – CNN

    Опубликовано: 2022-01-10 15:30:36

    США та їхні союзники на цьому етапі не конкретизують, які саме інструменти будуть залучені проти Росії, щоби не дати їй можливості підготуватися. Про це CNN повідомили неназвані офіційні представники країн–членів НАТО.

    За їхніми словами, переговори між США, НАТО і РФ, що почалися в Женеві, — це можливість для Альянсу викласти тверду і єдину позицію: якщо Росія нагнітатиме напруженість, вона зіткнеться з "серйозними економічними наслідками, будуть використані інструменти, які не використовувалися у 2014 році".

    Співрозмовники телеканалу не повідомили, що це будуть за інструменти, тому що "позначення їх дало б Росії можливість підготуватися", проте джерела кажуть, що це буде суміш жорстких економічних санкцій та збільшення військ НАТО на кордонах РФ.

    "Путін – зістарений автократ, пригнічений наслідками свого правління та краху Радянського Союзу. Росію розорив COVID-19, і майбутнє її економіки експорту вуглеводнів виглядає похмуро", – сказав Пасі Еронен, аналітик Дослідницького центру вивчення конфліктів.

    Саме через цю економічну слабкість Захід, якщо він буде єдиним, зможе нав'язати Путіну свою політику.

    "Його країна має економіку приблизно такого ж розміру, як Нью-Йорк. Якби Захід належним чином скоординував економічні санкції проти нього та проти російського бізнесу, він дуже швидко був би загнаний у кут", – сказав фінансист Білл Браудер.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.