• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Байдена пояснили затримку з вибором нового посла в Україні

    Опубликовано: 2022-01-10 09:45:49

    Білий дім поки не знайшов підхожого кандидата на посаду посла США в Україні. Команда Джо Байдена з обережністю підходить до цього питання.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

    Джо Байден обіймає посаду президента США вже майже рік. За цей час він встиг висунути претендентів на посади керівників американських дипмісій у ряді країн, але не в Україні.

    "Навіть деякі з найбільш сфокусованих на Україні законодавців не в курсі щодо можливої кандидатури, це ознака того, що "правильна людина" ще не знайдена", - йдеться в статті.

    "Це незрозуміло", - заявив виданню колишній американський посол в Україні Вільям Тейлор.

    За його словами, представники адміністрації, з якими він підтримує контакт, не можуть відповісти на питання, чому кандидат на посаду посла в Києві досі не оголошений.

    "Я зовсім недавно запитував - в понеділок", - зазначив Тейлор.

    Сентатор-демократ Джин Шейхін заявила, що США мають якомога швидше призначити посла в Києві, щоб підтримати Україну в критичний момент перед загрозою РФ.

    Як пояснює Politico, найчастіше як ймовірного претендента на посаду посла США в Україні називають кадрового дипломата Бріджит Брінк, яка зараз є американським послом у Словаччині. Рідше згадується посол США в Греції Джеффрі Пайєтт.

    Він вже очолював дипмісію США в Києві у 2013-2016 роках. Своєю чергою інший колишній посол у Києві Стівен Пайфер заявив виданню, що Христина Квін, яка зараз є тимчасовим повіреним у справах США в Україні, "чудово виконує свою роботу".

    "Чому б не призначити її?"- заявив Пайфер.

    Раніше стало відомо, що США не планують призначати спеціального представника від Держдепу щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

    АРТУР РОДИВИЛОВ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.