• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збитий Іраном Boeing. Суд у Канаді присудив $107 млн компенсації сім'ям шести загиблих

    Опубликовано: 2022-01-05 09:15:47

    Суд Онтаріо присудив $107 млн сім'ям шістьох загиблих в авіакатастрофі літака Boeing-737 МАУ, який був збитий військовими Ірану два роки тому під час виконання рейсу PS752 Тегеран – Київ. Про це повідомляє CBC News.

    Як повідомляється, суд вирішив, що $100 млн компенсації мають бути розділені між позивачами. Також він присудив $1 млн компенсації за втрату турботи та спілкування та $6 млн за біль та страждання.

    Адвокат сімей загиблих Марк Арнольд заявив, що його команда добиватиметься арешту іранських активів у Канаді та за кордоном. Він зазначив, що Іран має нафтові танкери в інших країнах – і його команда юристів намагатиметься заарештувати все, що може, щоб компенсації були виплачені.

    У виданні зазначають, що це перше судове рішення у Канаді щодо компенсацій сім'ям загиблих. Воно з'явилося слідом за травневим рішенням канадського суду, який визнав терактом катастрофу Boeing 737.

    Тегеран розкритикував рішення про визнання трагедії PS752 терактом, заявивши, що Канада не має юрисдикції з цього питання – і всі судові розгляди повинні відбуватися в Ірані.

    Канада співпрацює з питання компенсацій зі Швецією, Великою Британією та Україною, чиї громадяни також загинули в катастрофі. У червні 2021-го країни подали Ірану повідомлення про претензії, проте той у листопаді відповів, що не має наміру зустрічатися із представниками цих держав, пишуть у виданні.

    Ці країни поставили Тегерану дедлайн – до 5 січня дати остаточну відповідь, чи він готовий до переговорів про компенсацію, зазначає CBC. У разі відмови чотири держави "серйозно розглянуть інші дії" для розв'язання питання відповідно до міжнародного права.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.