• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молдова не збирається вступати в НАТО, але хоче в ЄС, - Санду

    Опубликовано: 2021-12-28 16:00:58

    Президент Молдови Майя Санду повідомила, що її країна не збирається вступати в НАТО, проте хоче приєднання до Європейського союзу. Молдова має намір зберігати конструктивний діалог з РФ і після вступу в ЄС.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Newsmaker.

    Зокрема, Санду заявила, що Молдова є нейтральною державою і планує залишатися такою і далі.

    "Згідно з Конституцією країни, ми - нейтральна держава. Такої ініціативи (вступу до НАТО, - ред.) зараз немає. Ми ні для кого не уявляємо військову загрозу. Ми виступаємо за мир", заявила вона.

    Говорячи про реакцію Росії на прагнення Молдови в ЄС, Санду заявила, що республіка має намір зберігати конструктивний діалог з РФ і після вступу в ЄС.

    "Як я говорила і раніше, ми поважаємо вибір інших країн і чекаємо, що й інші країни будуть поважати наш вибір. І те, що ми поглиблюємо і надалі будемо зміцнювати відносини з ЄС, не означає, що ми не зможемо вести конструктивний і прагматичний діалог з Росією. І серед країн ЄС є держави, які підтримують хороші відносини з РФ", - розповіла президент Молдови.

    Нагадаємо, раніше президент Молдови Мая Санду заявляла, що її країна буде прагнути до вступу в Європейський союз. При цьому вона уточнювала, що вже попередила російську владу про це прагнення.

    ОЛЬГА БЕЛЕЙ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.