• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Білоруси гідні кращого». США відреагували на вирок Тихановському та опозиціонерам

    Опубликовано: 2021-12-15 14:45:50

    Вироки білоруському опозиціонеру Сергію Тихановському та його соратникам є політично мотивованими, білоруський народ заслуговує на краще положення у сфері прав людини. Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, опублікованій пресслужбою Держдепу.

    США засуджують та вважають політично мотивованими вироки Тихановському (18 років в'язниці), опозиціонеру Миколі Статкевичу (14 років) та журналісту Ігорю Лосику (15 років), йдеться у заяві.

    Блінкен нагадав: Білорусь має міжнародні зобов'язання поважати права людини на справедливий судовий розгляд неупередженим судом, свободу вираження думок, об'єднань та мирних зборів.

    "Ні ці люди, ні білоруський народ не заслуговують на такі жорсткі репресії… Білоруський народ заслуговує на краще", – заявив глава Держдепу.

    Блінкен закликав режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка покласти край репресіям, звільнити близько 900 політв'язнів, розпочати справжній діалог з демократичними силами та громадянським суспільством, провести вільні вибори з міжнародними спостерігачами та виконувати свої міжнародні зобов'язання.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.