• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Джонсон зателефонував Путіну: Дестабілізуючі дії матимуть серйозні наслідки

    Опубликовано: 2021-12-14 14:45:34

    Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої висловив глибоке занепокоєння Сполученого Королівства нарощуванням російських військ на кордоні з Україною та підтвердив важливість роботи дипломатичних каналів для зниження напруженості та пошуку довгострокових рішень. Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

    Джонсон підкреслив прихильність Великої Британії територіальній цілісності та суверенітету України. Він попередив, що будь-які дестабілізаційні дії будуть стратегічною помилкою, яка матиме серйозні наслідки.

    Британський прем'єр також наголосив на важливості діалогу з міжнародної та регіональної безпеки. Джонсон та Путін погодилися, що всі сторони мають поважати умови мінських угод, йдеться у повідомленні.

    ДОПОВНЕНО О 20:02. У пресслужбі Кремля повідомили, що Путін поскаржився на нібито невиконання Україною мінських домовленостей і заявив про необхідність негайно розпочати переговори з метою вироблення чітких міжнародно-правових домовленостей, що виключатимуть будь-яке подальше просування НАТО на схід та розміщення в Україні загрозливих для Росії озброєнь. Російська сторона представить проекти відповідних документів, повідомили у Кремлі.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.