• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС офіційно ввів санкції проти ПВК Вагнера: хто у списку

    Опубликовано: 2021-12-14 14:00:29

    Європейський Союз офіційно ввів санкції проти російської ПВК Вагнера, вісьмох пов'язаних із нею людей та трьох організацій. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

    Санкції введено проти осіб, причетних до серйозних порушень прав людини, включно і тортури та довільні страти, а також дестабілізуючу діяльність у Лівії, Сирії, Україні (на Донбасі) та в Центрально-Африканській Республіці.

    У рамках режиму санкцій за порушення територіальної цілісності України ЄС запровадив обмеження проти засновника ПВК Дмитра Уткіна, найманців Дениса Харитонова та Сергія Щербакова.

    Зокрема, Харитонов зізнався, що особисто збив український вертоліт та два Су-25 на Донбасі. Нагороджений орденом Російської Федерації "За заслуги перед вітчизною".

    Окрім того, до списку санкцій включено Олександра Кузнєцова, Андрія Трошева, Андрія Богатова, Валерія Захарова та Станіслава Дичка.

    Також ЄС запровадив санкції проти російських енергетичних компаній Європоліс, Велада, Меркурій, що діють у нафтогазовому секторі Сирії.

    Санкції включають заморожування активів у ЄС, заборону на в'їзд та заборону фізичним та юридичним особам надавати кошти фігурантам санкційних списків.

    Журналіст-розслідувач із проєкту Bellingcat Христо Грозєв написав, що санкції засновані на зізнаннях найманців, які ті дали під час їхньої розробки українською розвідкою.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.