• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бустер Pfizer у Британії. З'явилися перші дані щодо ефективності захисту від COVID-19

    Опубликовано: 2021-12-01 15:00:09

    Третя доза вакциною Pfizer для імунізації проти COVID-19 забезпечує "дуже високий" рівень захисту від появи симптомів цього захворювання. Принаймні це справедливо в короткостроковій перспективі, пишуть у препринті дослідження на medRxiv британські вчені.

    Ще у вересні 2021 року в країні почали пропонувати бустер або повною дозою вакцини Comirnaty (Pfizer-BioNTech), або половиною дози вакцини Spikevax (Moderna) людям старше 50 років та особам з інших груп ризику.

    Третю дозу "пфайзером" чи "модерною" там дають незалежно від того, якою вакциною людина щепилася на основному курсі.

    У цьому дослідженні перевірили ефект від бустера Pfizer в осіб 50 років та старше. Для порівняння брали людей, щеплених двома дозами, починаючи з точки щонайменше 140 днів після другої дози, а також нещеплених.

    Через два тижні після бустера відносна його ефективність проти тих, хто отримав тільки курс із двох доз AstraZeneca, склала 87,4%, і 84,4% – у тих, хто пройшов курс Pfizer.

    Якщо порівнювати з нещепленими, то ефективність бустера через два тижні після нього склала 93,1% для людей із курсом AstraZeneca, і 94% – Pfizer.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.