• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія закриває кордони через омікрон-варіант

    Опубликовано: 2021-11-29 15:30:56

    Японія оголосила, що з 30 листопада припиняє в'їзд для всіх іноземців через поширення нового варіанта коронавірусу. Про це повідомляє Associated Press.

    "Ми йдемо на цей крок як надзвичайний запобіжний засіб, щоб запобігти найгіршому для Японії сценарію розвитку подій", – сказав прем'єр-міністр Фуміо Кісіда.

    Японія фактично відновлює жорсткий прикордонний карантин для іноземців, який був ослаблений на початку цього місяця для бізнес-поїздок, іноземних студентів та кваліфікованих трудових мігрантів.

    ДОВІДКА. Штам омікрон (B.1.1.529) вперше був виявлений у ПАР, офіційно відомо про близько 100 зареєстрованих випадків. У випадку відзначено 32 мутації-відмінності від вихідного ("уханьського") штаму.

    Поки що невідомо, наскільки знижена ефективність нинішніх вакцин та набутого після хвороби імунітету проти B.1.1.529 і чи знижена взагалі. Але наявність сукупності мутацій, які, як відомо, окремо допомагають іншим штамам або бути більш заразним, або уникати імунної відповіді організму, або й те, й інше одночасно, наштовхує вчених на невтішні прогнози.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.