• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем'єром Швеції вперше в історії стала жінка

    Опубликовано: 2021-11-24 16:00:29

    Шведський парламент проголосував за призначення нового прем'єра-міністра. Вперше в історії країни цей пост зайняла жінка.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеве видання The Local.

    Повідомляється, що парламент затвердив лідера соціал-демократів Магдалену Андерссон новим прем'єр-міністром Швеції. Але офіційно вона прийме повноваження тільки після зустрічі з королем Карлом XVI Густавом в цю п'ятницю.

    Примітно, що серед скандинавських країн тільки в Швеції до цього не було жінки на посаді прем'єр-міністра. У Данії, Норвегії, Фінляндії та Ісландії жінки очолювали уряди.

    Андерссон також окреслила політичні пріоритети на майбутнє - повернути демократичний контроль над школами та охороною здоров'я, відмова від приватизації сектору соціального забезпечення, лідерство Швеції у сфері боротьби зі зміною клімату.

    Нагадаємо, два тижні тому Стефан Льовен подав заяву про відставку з посади прем'єра, але очолював уряд до обрання нового голови. Він був шведським прем'єром з 2014 року. Андерссон обіймала посаду міністра фінансів в його уряді.

    Раніше повідомлялося, що уряд Тунісу вперше в історії країни очолила жінка.

    ІЛОНА СВИРИДОВА

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.