• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США запросили Україну на саміт за демократію. Росії та Китаю у списку немає

    Опубликовано: 2021-11-24 14:30:28

    США запросили Україну на віртуальний саміт за демократію, який проведе президент Сполучених Штатів Джо Байден. Росії та Китаю у списку немає, йдеться у переліку запрошених країн на сайті Держдепу.

    Віртуальний саміт за демократію відбудеться 9-10 грудня. Окрім України, США запросили на нього ще 109 країн, зокрема Грузію, Молдову, країни Балтії, Польщу, Велику Британію, Тайвань тощо.

    У списку немає Росії, Китаю, члена НАТО Туреччини та члена Європейського Союзу Угорщини. Переглянути список усіх запрошених на саміт за демократію можна за посиланням.

    У пресслужбі Держдепу зазначають, що на саміті за демократію зберуться лідери урядів, громадянського суспільства та приватного сектору. Захід буде присвячений викликам та можливостям, з якими стикаються демократії. Ключові теми саміту:

    1. Захист від авторитаризму;

    2. Протидія корупції та боротьба з нею;

    3. Сприяння повазі прав людини.

    За задумом США, саміт має надати лідерам платформу для оголошення індивідуальних та колективних зобов'язань, а також реформ та ініціатив щодо захисту демократії та прав людини в країні та за кордоном.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.