• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Треба посилювати»: у Польщі вважають недостатніми санкції проти Білорусі

    Опубликовано: 2021-11-15 09:15:17

    Пропозиція про введення нових санкцій проти Білорусі через дестабілізацію східних кордонів ЄС є правильним рішенням, адже санкції потрібно посилити. Таку думку висловив керівник Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох в ефірі Польського радіо, пише УНН.

    Цитата:

    “Ми зацікавлені в посиленні санкцій, тому що вони недостатні як на нашу думку, так і на думку сусідніх країн. Але я хотів би зазначити, що це великий прогрес в офіційних заявах", — сказав Солох.

    Що було раніше

    Посли ЄС затвердили критерії п'ятого пакету санкцій щодо Білорусі. Політичне "зелене світло", ймовірно, дадуть на засіданні Ради ЄС на рівні голів МЗС 15 листопада.

    Доповнення

    8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

    У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

    10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

    Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

    Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС.

    У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.