• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Після запуску ракети Китаєм. Пентагон заявив про успішні випробування гіперзвукової зброї

    Опубликовано: 2021-10-22 14:45:51

    20 жовтня армія США провела успішні випробування прототипів компонентів гіперзвукової зброї, які стануть основою для розробки нового озброєння. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Пентагон.

    Випробування відбулися після того, як президент США Джо Байден висловив стурбованість з приводу китайської гіперзвукової зброї.

    Національна лабораторія Сандіа провела випробування на базі НАСА у Воллопсі, штат Вірджинія. Як кажуть у Пентагоні, йдеться "про розробку зброї для звичайного швидкого удару ВМФ (CPS) і наступального гіперзвукового удару сухопутних військ дальньої дії (LRHW)".

    Ці випробування "продемонстрували передові гіперзвукові технології, можливості і прототипи систем у реальних умовах експлуатації", – йдеться в заяві Пентагону.

    Льотні випробування звичайної гіперзвукової ракети Пентагон має намір провести у 2022 фінансовому році, повідомляє агентство.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.