• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Члени НАТО схвалили новий всеосяжний план захисту Альянсу, зокрема від Росії

    Опубликовано: 2021-10-22 13:30:43

    21 жовтня міністри оборони країн-членів НАТО на зустрічі у Брюсселі схвалили новий всеосяжний план захисту Північноатлантичного альянсу в кризових і конфліктних ситуаціях. Про це повідомляє пресслужба НАТО.

    "Це гарантує, що НАТО, як і раніше, матиме необхідні сили і можливості, щоб у відповідному місці і в потрібний час захистити мільйони наших людей від будь-якої загрози", – йдеться у повідомленні.

    Союзники також розглянули прогрес в реагуванні НАТО на щораз більшу загрозу з боку ракетних систем Росії. Крім того, міністри обмінялися думками про уроки, які слід винести з участі НАТО в Афганістані, і про те, як зберегти успіхи, досягнуті в боротьбі з тероризмом.

    Генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав на брифінгу, що Альянс не має наміру розгортати нові ядерні ракети наземного базування в Європі, але міністри погодили пакет заходів у відповідь на загрози з боку РФ. Цей пакет передбачатиме зміцнення протиповітряної і протиракетної оборони Альянсу, посилення неядерних оборонних можливостей з використанням винищувачів п'ятого покоління, а також підвищення готовності ядерного стримування.

    Також генсек заявив, що завданням НАТО є не тільки підтримання військової присутності в районі Чорного моря, але й можливість перекидати туди додаткові сили в разі необхідності.

    Міністри оборони 11 країн-членів Альянсу запустили три багатонаціональних проєкти щодо забезпечення обладнанням для захисту від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз (CBRN).

    Члени НАТО розроблять і закуплять системи виявлення та ідентифікації CBRN, а також створять мережу об'єктів захисту від CBRN.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.