• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр закордонних справ Німеччини назвав Лукашенка «главою контрабандистів»

    Опубликовано: 2021-10-19 15:15:43

    Глава МЗС Німеччини Гайко Маас назвав білоруського диктатора Олександра Лукашенка "главою державної мережі контрабандистів" і запропонував ввести санкції проти авіакомпаній, що беруть участь у нелегальній міграції через Білорусь. Про це повідомляє Handelsblatt.

    "В Європі ми стикаємося з тим, що Лукашенко використовує біженців як інструмент тиску на європейські держави", – заявив Маас і підкреслив, що Лукашенко "не більше ніж глава державної мережі контрабандистів".

    За даними федеральної поліції Німеччини, з серпня 2021 року понад 4300 осіб без дозволу в'їхали до ФРН за маршрутом через Білорусь і Польщу.

    Міністри закордонних справ низки країн ЄС, включно з Маасом, пропонують ввести санкції проти компаній, які надають технічну підтримку або здають в оренду літаки білоруській Бєлавіа. Більшу частину літаків Бєлавіа орендує в Ірландії, і глава МЗС цієї країни Саймон Ковен заявив, що санкції не повинні стосуватися існуючих контрактів.

    Денис Юдин

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.