• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС обіцяє Польщі «тверду відповідь» на рішення її Конституційного трибуналу

    Опубликовано: 2021-10-13 13:30:38

    Європейський Союз дасть "тверду відповідь" на рішення вищого суду Польщі, який оскаржує верховенство права ЄС, і закличе Варшаву "дотримуватися правил клубу". Про це сказав у Києві, де проходить саміт Україна-ЄС, глава зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель у коментарі агентству Reuters.

    Він підтвердив стурбованість виконавчої влади Європейської комісії з приводу рішення, прийнятого минулого тижня в Польщі, але не сказав, які саме кроки вона може зробити проти Варшави.

    Відповідаючи на запитання, як ЄС відреагує на рішення Конституційного трибуналу Польщі, Боррель сказав, що "відповідь буде твердою".

    "Потрібно прояснити: якщо ви є членом клубу, ви маєте дотримуватися правил клубу. І найважливіше правило клубу полягає в тому, що європейські закони вище національних", – сказав він.

    Країни-члени ЄС повинні визнавати верховенство права Євросоюзу, інакше блок не зможе "працювати як союз", зазначив Боррель.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.