• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Столтенберг: Скорочення місії Росії в НАТО не пов'язано з якоюсь конкретною подією

    Опубликовано: 2021-10-08 15:00:13

    Скорочення місії Росії в НАТО не пов'язано з якоюсь конкретною подією, причиною рішення Альянсу стало зростання зловмисної активності РФ загалом. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Reuters.

    Як зазначив Столтенберг, вислані вісім осіб були незаявленими офіцерами російської розвідки.

    За його словами, діяльність "вісімки" не відповідала їхній акредитації. Генсек охарактеризував рівень відносин із Росією як найнижчий від часів закінчення холодної війни.

    "Це через поведінку Росії. Ми бачили їхні агресивні дії", – сказав він, нагадавши про нарощування військової потужності Росії уздовж українського кордону і про порушення договору про ракети середньої і малої дальності (РСМД).

    Столтенберг сказав, що НАТО продовжить "двоїстий" підхід до Росії, що передбачає оборону і діалог.

    "Ми готові також скликати засідання ради Росія-НАТО. Ми дійсно давно запрошували Росію. Поки Росія не відповіла позитивно", – сказав генсек.

    Він зазначив, що на переговорах із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на Генасамблеї ООН минулого місяця йому не вдалося домовитися про нове засідання ради.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.