• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європарламент закликав притягти режим Лукашенка до міжнародного суду

    Опубликовано: 2021-10-08 13:30:09

    Режим диктатора Білорусі Олександра Лукашенка слід притягти до відповідальності в міжнародному суді. Про це йдеться в резолюції Європарламенту, яку ухвалили сьогодні депутати, передає пресслужба парламенту.

    Європейський парламент наголосив на необхідності розгляду справи Білорусі в Міжнародному суді ООН у зв'язку з масовими злочинами, скоєними проти громадян країни режимом Лукашенка.

    Згідно з текстом резолюції, це має бути зроблено на підставі порушень Чиказької конвенції, Монреальської конвенції та Конвенції ООН проти катувань, вчинених білоруською державою.

    Парламент висловив тверду солідарність із країнами ЄС – Литвою, Польщею і Латвією, постраждалими від гібридних атак Білорусі, що виражаються у спробах білоруського режиму направити сотні нелегальних мігрантів до зовнішніх кордонів Євросоюзу.

    Депутати заявляють, що інститути ЄС і держави-члени повинні терміново впоратися з багатовимірною кризою на кордоні з Білоруссю і допомогти мігрантам, які опинилися там, та надати їм необхідну підтримку.

    Окрім того, в резолюції висловлено жаль з приводу того, що введені ЄС економічні санкції лише частково вплинули на режим Лукашенка.

    Тому Європарламент закликає країни ЄС і далі посилювати адресні економічні санкції, зосередивши увагу на ключових білоруських секторах, і просувати п'ятий пакет санкцій проти білоруських фізичних та юридичних осіб, що беруть участь у репресіях.

    Депутати Європарламенту також закликали до беззастережної підтримки білоруської демократичної опозиції в організації вільних і справедливих виборів під міжнародним наглядом.

    Депутати також засудили відносини між Лукашенком і президентом РФ Володимиром Путіним, що тривають, і знову заявили про необхідність викрити підтримку Росією жорстоких репресій Лукашенка проти народу Білорусі, а також його причетність до гібридних дій проти ЄС.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.