• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Більшість обмежень жовтої, помаранчевої, червоної зон не торкнуться щеплених – Кузін

    Опубликовано: 2021-09-14 13:15:46

    Ввечері 13 вересня уряд змінив постанову №1236. Вона встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Тепер Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій має засісти і вирішити ввести жовту зону.

    Таке рішення, скоріш за все, буде цього тижня, розповів в інтерв'ю LIGA.Life головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

    За його словами, нові карантинні обмеження зараз відпрацьовують, Україна наслідуватиме європейські країни.

    Головний санлікар пояснив, що більшість обмежень, які передбачені для жовтого, помаранчевого та червоного рівня епідемнебезпеки, не будуть застосовуватися для вакцинованих, або будуть полегшені для людей, які отримали одне чи два щеплення.

    "Вакцина захищає від важкого перебігу, ризику смерті. Тому працюємо над тим, щоб наблизити якість життя вакцинованих до більш звичного", – сказав головний санлікар.

    Для жовтого рівня епіднебезпеки буде достатньо однієї дози вакцини. Якщо країна переходить у червону зону, будуть вимагати повний курс щеплення.

    У жовтій і помаранчевій зонах будуть допускати роботу освітніх закладів за умови, що персонал буде щеплений на рівні 80% принаймні однією дозою. У червоній зоні для продовження роботи всі мають бути щеплені повним курсом.

    Те ж буде стосуватися закладів культури, харчування, спортзалів.

    "Зміни до карантинних норм будуть передбачати, що обмеження, до яких ми усі звикли у жовтій, помаранчевій або в червоній зоні, не стосуватимуться випадків, коли весь персонал бізнесу або якогось закладу буде провакцинований. У такому випадку він зможе продовжувати роботу. Говоримо про норми, які працюють з поправкою на факт вакцинації. Невакцинованим не відмовляємо в користуванні такими місцями, але якщо невакцинований приходить туди, застосовується більш жорстка норма", – сказав Кузін.

    Постанова уряду набирає чинності через 7 днів з моменту публікації, також має засісти комісія ще з ТЕБ і НС, тому жовта зона на практиці в Україні почне діяти не раніше 20-х чисел вересня.

    Ірина Андрейців

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.