• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Саміт ООН з продовольчих систем 2021. Україна провела четвертий національний діалог

    Опубликовано: 2021-09-10 16:15:40

    Організація Об'єднаних Націй скликає Діалоги щодо розвитку продовольчих систем на глобальному рівні для формування національних шляхів розвитку стійких продовольчих систем до 2030 року. Діалоги в межах Саміту ООН з продовольчих систем проводяться державами-членами шляхом створення "національних діалогів", спрямованих на посилення співпраці між різними зацікавленими сторонами щодо ключових проблем та інноваційних рішень задля формування більш стійких продовольчих систем. Результати обговорень будуть висвітлені у Національній доповіді та представлені на Саміті ООН з продовольчих систем, що відбудеться у 23 вересня 2021 року. Також буде розроблено відповідний план дій до цього документа.

    ФАО брала участь в організації трьох національних діалогів та розробці дорожньої карти для стійких продовольчих систем. Перший діалог був зосереджений на обговоренні питання трансформації продовольчих систем України, другий – розвитку продовольчих систем, під час третього діалогу учасники обговорили питання сталості та екологічно чистого виробництва.

    Темою четвертого Національного діалогу, який відбувся 2 вересня 2021 року, була роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України.

    «Україна має власну багатовікову кулінарну культуру. Але у питанні трансформації продовольчих систем ми разом із світовою спільнотою сьогодні займаємося пошуком тих шляхів, що допоможуть втілити цілі сталого розвитку та впровадити нові підходи до формування збалансованого раціону кожного українця, а особливо дітей»,  – заявив Тарас Качка, заступник Міністра економіки України – Торговий представник України. У межах втілення заходів щодо змін підходів до питання харчування, виділено ключові вектори: здорова та різноманітна їжа у достатній кількості для всіх в Україні; зміна культури споживання харчових продуктів та відновлення сфери HoReCa після пандемії.

    Для підтримки ініціативи щодо трансформації продовольчих систем Уряд планує збільшити державну допомогу дрібним фермерам за програмами пільгового кредитування до 1 млн грн (37 000 доларів США) терміном до 10 років. «Цього року, формуючи бюджетні запити, ми запропонували збільшити програму пільгового кредитування малих фермерів з 500 тис. грн до 1 млн грн терміном до 10 років. Ці кошти можна буде використати і на купівлю землі, і на придбання агрообладнання та технологій. Ми робимо фокус на тому, що нішу буде обирати фермер для виробництва продуктів здорового харчування», – сказав Тарас Висоцький, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

    Учасники заходу також обговорили важливість співпраці між великими агрокомпаніями та дрібними підприємцями, необхідність впровадження навчальних програм для українських малих та середніх виробників, питання продовольчих відходів та втрат. Крім того, учасники погодилися працювати над підвищенням обізнаності українців про якість продуктів харчування.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.