• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суд зменшив борг УЗ перед Сбербанком на $15,5 млн

    Опубликовано: 2021-08-31 10:00:20

    Східний апеляційний госпсуд частково задовольнив апеляційну скаргу Укрзалізниці та зменшив суму заборгованості, що підлягає стягнення з на користь Сбербанку з $56,1 млн до $40,55 млн.

    Як повідомляє Finbalance, йдеться про зниження заборгованості Донецької залізниці за п’ятьма кредитними договорами, укладеними у квітні 2013 року.

    Суд апеляційної інстанції серед іншого зауважив, що суд першої інстанції «дійшов неправильного висновку про стягнення заявлених позивачем (Сбербанком) до стягнення процентів за користування кредитом, нарахованих після закінчення строку кредитного договору».

    Нагадаємо, у лютому господарський суд Донецької області частково задовольнив позов Сбербанку до Укрзалізниці. За рішенням суду від 17 лютого УЗ мала виплатити Сбербанку $56,1 млн за боргами Донецької залізниці, правонаступницею якої вона стала з 2015 року.

    Як уточнювала УЗ, за приблизними підрахунками сума зобов’язань ДП Донецька залізниця перед кредиторами перевищує 6,5 млрд грн, у т.ч. перед Сбербанком — 3,5 млрд грн, ВТБ Банком — 1,2 млрд грн.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.