• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП: для розвитку ракетного озброєння в Україні мало рішення РНБОУ, потрібна чітка програма і джерела фінансування

    Опубликовано: 2021-08-27 15:24:29

    Промисловці підтримують  наміри владної вертикалі розвивати високотехнологічні галузі. Нещодавно РНБОУ відзначилося заявою, що Україна направить на розвиток ракетного озброєння до 2031 року понад 200 млрд грн.

    В УСПП наголошують, що для цього потрібне прийняття відповідної програми розвитку ракетно-технічного комплексу, що визначала б чіткі завдання, терміни їх виконання, джерела надходження ресурсів тощо. Також таку важливо скоординувати із проєктом держбюджету на 2022 рік та бюджетним плануванням на середньостроковий період.

    «Інакше ця цифра так і залишиться заявою, що не знайде свого реального втілення. Окрім бюджетних коштів, необхідне масштабне залучення інвестицій, що має бути послідовною роботою. Глава держави планує зустрітися із інвесторами в Каліфорнії в рамках свого візиту до США, втім ми розуміємо, що домовленостей такого формату замало – потрібне стабільне правове поле, гарантування захищеності капіталів, прогнозовані умови «гри» на внутрішньому ринку», - зазначив президент УСПП Анатолій Кінах.

    Раніше промисловці домоглися затвердження стратегії оборонно-промислового комплексу. Серед пріоритетів розвитку ОПК Стратегія визначає технічне переоснащення науково-виробничої бази, впровадження новітніх технологій, військове суднобудування та вертольотобудування.

    Наразі УСПП і роботодавці виступають за прийняття на основі стратегії більш конкретних, вже цільових програм авіа-, ракетно-космічного будування, виробництва високоточної зброї, бронетехніки і тд.

    Свої пропозиції ділові кола надіслали Офісу президента, Мінстратегпрому, парламенту. Документ «Платформа економічного патріотизму» пропонує більш широкий погляд на механізм модернізації промисловості, впровадження технологій, розвиток малого і середнього бізнесу, кредитування підприємництва.

    До його розробки долучилися і науковці з Національної академії наук, також в основу лягли підсумки експертних обговорень із Укроборонпром, Укрзалізницею, Експортно-кредитним агентством.

    «Це повинна бути системна робота влади, бізнесу та експертної спільноти. Інакше політичні чи просто публічні заяви – 200 млрд. на ракетобудування, 150 тис. для трудових мігрантів, що повернуться і т.д. -  без подальшої їх практичної реалізації завдадуть більше шкоди, ніж користі. Держава не може дозволити собі кидатися з однієї ідеї в іншу, це бачать інвестори, відтак вони і не поспішають вкладатися в національні проєкти. Потрібна серйозна фахова робота, прогнозована як для наших виробників, так і для інвесторів», - підсумував президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.