• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр енергетики України Герман Галущенко представив Голову Держенергоефективності Валерія Безуса

    Опубликовано: 2021-08-27 15:21:12

    26 серпня 2021 року Міністр енергетики України Герман Галущенко представив колективу новопризначеного Голову Держенергоефективності Валерія Безуса.

    Під час заходу акцентовано особливу увагу на важливості завдань і функцій  Держенергоефективності.

    Енергоефективність – це, в першу чергу, вагомий інструмент для економічного захисту українців, зменшення їхніх витрат на комунальні послуги та подолання енергетичної бідності у цілому. Це має бути невід’ємна складова розвитку сучасної економіки України та покращення якості життя суспільства.

    Також розвиток зазначеної сфери стає ще більш актуальним та необхідним у світлі глобальної боротьби із змінами клімату та реалізації міжнародних зобов’язань з декарбонізації.

    «Підвищення рівня енергоефективності дозволить нам знизити споживання енергоносіїв – газу, вугілля, і позитивно впливатиме на виконання зобов’язань України щодо декарбонізації енергетики», - наголосив Герман Галущенко.

    У свою чергу, заступниця Міністра енергетики України Юлія Підкоморна, яка координує діяльність Держенергоефективності, повідомила: «Вже завтра ми проведемо першу нараду з новим керівництвом агентства з визначення пріоритетів на найближчий період».

    «Усі ми розуміємо виклики, які стоять перед країною. Зокрема, попереду один з надскладних періодів – осінньо-зимовий. Тому Держенергоефективності має стати потужним інструментом реалізації державної політики у сфері енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива,  так званим «think tank» - центром для підготовки конкретних, дієвих рішень та їх подальшого прийняття Урядом, Парламентом, Президентом», - зазначив Валерій Безус і закликав колектив до швидкої та результативної роботи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.