• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Доходи Pfizer зросли майже вдвічі за II квартал 2021 року

    Опубликовано: 2021-08-12 10:00:45

    Доходи лідера з виробництва вакцини від коронавірусу американського фармацевтичного гіганта Pfizer за другий квартал 2021 року збільшилися на 92% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

    Про це йдеться у щоквартальному фінансовому звіті компанії.

    Зазначається, що доходи Pfizer в ІІ кварталі поточного року становили 18,977 млрд дол., що на 92% більше, ніж 9,864 млрд дол. роком раніше.

    Левову частку доходу компанії принесла розроблена спільно з німецьким концерном Biontech вакцина від коронавірусу під назвою BNT162b2, або Comirnaty.

    Так, доходи від її продажу в ІІ кварталі нинішнього року становили 48,6% від сумарного доходу компанії та склали 7,8 млрд дол.

    Доходи за межами США значно зросли також в основному через продаж вакцин: майже в 2,5 рази – до 11,38 млрд дол.

    Окрім препарату Comirnaty, значний дохід за звітний період компанії принесли ліки проти онкологічних та рідкісних захворювань. Зокрема, продажі антикоагулянта Eliquis для профілактики інсультів та лікування тромбозу виросли на 16% – до 1,48 млрд дол., а препарату Ibrance для лікування раку молочної залози – на 4%, до 1,4 млрд дол. за квартал.

    У компанії спрогнозували, що продажі їхньої вакцини від COVID-19 у 2021 році зростуть на 29% – до 33,5 млрд дол., хоча ще на початку лютого очікували, що ця цифра становитиме 15 млрд дол.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.