• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС створить квантову систему захищеного зв'язку

    Опубликовано: 2021-07-30 10:00:07

    Країни Євросоюзу приєдналися до Декларації EuroQCI, яка передбачає участь у розвитку нової квантової комунікаційної системи. Вона повинна запрацювати вже до 2027 року.

    Про це повідомляється на сайті Європейської Комісії.

    «Ірландія підписала Декларацію EuroQCI. Це означає, що всі 27 країн-членів ЄС зобов’язалися працювати разом, поряд з Європейською Комісією та Європейським космічним агентством (ESA), над розвитком EuroQCI — захищеної квантової комунікаційної інфраструктури, яка з’єднає весь ЄС. EuroQCI буде частиною захищеної системи зв’язку космічного базування, створення якої зараз планує Єврокомісія», — йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що високопродуктивна та захищена комунікаційна мережа має важливе значення для повсякденної роботи європейського бізнесу, закладів освіти та урядових установ, для обміну інформацією та швидкої адаптації в умовах кризи.

    Єврокомісія наразі планує створення супутникової захищеної системи зв’язку, яка забезпечить високошвидкісний широкосмуговий доступ до комунікаційних послуг на всій території Європи.

    Частиною цього проекту є створення EuroQCI, яка повинна забезпечити захист чутливих ліній комунікації і баз даних, і сприяти захисту критичної інфраструктури.

    Такий захист буде досягатися за рахунок систем інтегрованої квантової криптографії, які будуть інтегровані в звичайну комунікаційну інфраструктуру, що дасть їй додаткові засоби безпеки на основі квантової фізики, наприклад, за рахунок введення квантових ключів для декодування інформації.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.