• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Міненергетики розповіли про нові тарифи на електроенергію

    Опубликовано: 2021-07-27 10:00:55

    Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), та учасниками ринку опрацьовує варіанти підвищення тарифів на електричну енергію.

    Про це повідомляється у відповіді міністерства на запит.

    Таким чином, міністерство найближчим часом представить нову модель спеціальних зобов’язань на ринку електричної енергії (ПСО), яким, в тому числі, регулюються тарифи для населення.

    “Щодо моделі спеціальних обов’язків на ринку електричної енергії і відповідно тарифів на електричну енергію повідомляємо, що наразі питання опрацьовується спільно з НКРЕКП і учасниками ринку”, – сказано у відповіді Міненерго.

    При цьому прес-служба Міненерго не уточнила, які саме варіанти тарифних змін будуть запропоновані.

    Варто нагадати, що раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що нова модель ПСО передбачає зниження тарифів для вразливих верств населення, які споживають до 100 кВт-год електроенергії на місяць. Зараз це близько 41% споживачів з 16,9 млн домогосподарств. І підвищення тарифу для тих, хто споживає понад цю норму, тобто для більшості.

    Остаточні нові розцінки Міненерго має озвучити до кінця липня, але імовірно споживачів поділять на категорії: які споживають від 100 до 300 кВт-год, від 300 до 500 кВт-год і понад 500 кВт-год на місяць. При цьому найвищий тариф може бути визначений на рівні близько 3,5 грн за 1 кВт-год.

    Нинішній діючий тариф на електрику встановлено на рівні 1,68 грн за 1 кВт-год для всіх споживачів.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.