• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єврокомісія: держави ЄС мають право ввести обов'язкову вакцинацію від COVID-19

    Опубликовано: 2021-07-14 15:00:45

    Країни ЄС мають право ввести обов’язкову вакцинацію свого населення від коронавірусу, якщо цього вимагатиме санітарна ситуація. Про це заявив у вівторок представник Єврокомісії Стефан Де Кеєрсмакер, пише УНН.

    Деталі

    “Питання про те, необхідна чи ні обов’язкова вакцинація, — це питання, яке знаходиться в компетенції держав ЄС, і вони повинні прийняти остаточне рішення самостійно. Єврокомісія вважає найважливішим завданням продовження вакцинації, — заявив він. — Від держав — членів залежить, які заходи вони мають намір прийняти, щоб забезпечити вакцинацію свого населення”.

    Він підкреслив, що Єврокомісія “продовжує прагнути до досягнення мети вакцинувати 70% дорослого населення ЄС до кінця липня”.

    Контекст

    З початку прищеплювальної кампанії в ЄС, яка стартувала 29 грудня 2020 року, Єврокомісія і Єврорада незмінно заявляли, що вакцинація в Європі буде суто добровільною. Зокрема, про це говорив глава Євроради Шарль Мішель на саміті у Брюсселі 25 січня цього року.

    У понеділок глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен оголосила, що всі 27 країн ЄС вже отримали достатню кількість доз вакцини, щоб вакцинувати 70% дорослого населення. У вівторок Європейський центр по запобіганню і контролю захворювань повідомив, що на даний момент в країнах ЄС двома дозами щеплені 50% дорослого населення. З початку червня в країнах ЄС почалося нове різке зниження темпів вакцинації, яке тепер уже викликано не нестачею вакцини, а великою кількістю людей, скептично налаштованих по відношенню до прищеплювальної кампанії. У зв’язку з цим ряд країн ЄС вже почав вводити жорсткі заходи примусу до вакцинації.

    Президент Франції Емманюель Макрон в понеділок оголосив про введення обов’язкової вакцинації медичного персоналу і ряду інших категорій працівників у зв’язку з погіршенням епідеміологічної обстановки в країні через штам “дельта”. Крім цього, французький лідер повідомив про введення з серпня санітарного паспорту для відвідування барів, ресторанів і торгівельних центрів. Тільки щеплених і тих, хто отримав негативний тест на коронавірус будуть з цього часу пускати в літаки і поїзди далекого прямування. Протягом менш ніж 12 годин після звернення французького президента на вакцинацію у Франції записалося близько 1 млн осіб.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.