• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці скоротили суми вкладів у банках

    Опубликовано: 2021-06-25 09:45:38

    Станом на 1 червня 2021 року загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. фізичних осіб-підприємців) у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 616,7 млрд грн. Це на 4,95 млрд грн менше показника на 1 травня.

    Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

    До речі, більше новин про кредити та депозити є нашому в телеграм-каналі Finance_ukr. Не забудьте підписатися!

    Із загальної суми вкладів фізичних осіб на початок червня 2021 року:

    вклади у національній валюті – 372,1 млрд грн;
    вклади в іноземній валюті – 244,6 млрд грн.

    Нагадаємо, при здійсненні виплат за вкладами в іноземній валюті вони перераховуються в гривню за офіційним курсом, встановленим Національним банком України на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку.

    Вклади 98,0% вкладників у банках-учасниках Фонду не перевищують 200 тис. грн, а тому повністю підпадають під гарантії Фонду. Загальна сума цих вкладів складає 236,2 млрд грн.

    Частка ФОП у структурі вкладників становить 3,3%, а сума їх вкладів на 1 червня 2021 року склала 52,6 млрд грн (8,5% від загальної суми вкладів). Нагадаємо, з 1 січня 2017 року під гарантії ФГВФО підпадають вклади фізичних осіб-підприємців.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.