• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи буде нове харчування в школах дорожче за старе. Пояснили Ляшко і Клопотенко

    Опубликовано: 2021-05-25 14:15:18

    Вартість нового шкільного меню від старого відрізнятиметься, але не надто.

    Про це повідомили міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та шеф-кухар, який працював над розробкою меню, Євген Клопотенко під час презентації нового меню, передає з місця події журналістка LIGA.Life.

    "Корисне харчування не дорожче за шкідливе. Чи буде зростати вартість? Так, бо росте інфляція і так далі. Тому маємо постійно ініціювати збільшення коштів", – сказав Ляшко.

    І уточнив, що навіть в рамках коштів, які виділяють з бюджету, можна дотримуватися норм і порядків і забезпечити здорове харчування в школах.

    "Вартість відрізнятиметься від кожного регіону, бо різна вартість продуктів і комунальні послуги. Ми знаємо середню вартість по країні", – зазначив Ляшко.

    Як пояснив Євген Клопотенко, ця різниця буде несуттєва.

    "Раніше для того, щоб готувати продукти по всіх вимогах і нормах треба було 14 гривень. Зараз це буде 14 гривень і 50 копійок. Або якщо є бажання, щоб було краще харчування і якість продуктів – то від 14 до 25 гривень, це буде ціле меню", – повідомив Клопотенко.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.