• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як підібрати засоби для захисту картоплі від хвороб і шкідників

    Опубликовано: 2021-04-23 17:28:57

    Як підібрати засоби для захисту картоплі від хвороб і шкідників

    З давніх-давен відомо, що рослини можуть вражати різні хвороби та шкідники. Тому ще в давнину використовували натуральні засоби для захисту рослин. Для захисту картоплі найчастіше використовували дерев`яний попіл, молочну сироватка, сіль, дріжджі, відвар хвоща та багато інших. Та, на жаль, перевірені роками методи не завжди дають бажаний ефект.

    Як діють фунгіциди

    Сьогодні ринок пропонує величезний асортимент якісних та перевірених засобів захисту – фунгіцидів. Це хімічні препарати, які призначені для знищення грибків та бактерій, які є причиною розвитку різних хвороб. Виробники пропонують препарати у вигляді розчинів, емульсій, порошків, суспензій. Але вибрати потрібний препарат не так просто.

    Наприклад, комбінований фунгіцид Магнікур® Нео 450 SC КС https://www.protect-garden.com.ua/magnikurr-neo-9300 підходить для захисту картоплі, помідорів та цибулі. Крім того, препарат стимулює ріст та розвиток рослин.

    Сервіс «Рrotect-garden» допоможе знайти, де можна купити препарат. Крім того, завдяки зручному пошуку сервіс допоможе знайти інші засоби для профілактичного захисту, лікування рослин та захисту від бур`янів.  До речі,  ціни на фунгіциди залежать не лише від фірми виробника, а також від форми продукції та кількості упаковок препарату.

    Кілька корисних порад

    Дуже важливо стежити, чи є прояви інфекції на грунті чи на стеблах рослин і вчасно попередити її розповсюдження. Крім того, важливо переконатися, що препарат підходить для цієї культури.

    Не забувайте, що між кропленням рослин потрібно дотримуватися рекомендованих часових проміжків. Тоді такі заходи дадуть бажаний ефект. Не забувайте, що деякі препарати дуже токсичні, тому використовувати їх потрібно дуже обережно та строго дотримуватися всіх інструкцій.

    Особливості використання препарату Магнікур®

    Комбінований фунгіцид використовують для обприскування в період вегетації. Але обробку потрібно проводити, якщо кліматичні умови сприятливі для розповсюдження інфекції.

    • Якщо є різкий спалах захворювання, то обприскування варто проводити через 10 днів. Якщо розвиток захворювання незначний, то інтервал може бути 14 днів.

    • Однак майте на увазі: фахівці рекомендують проводити останню обробку як мінімум за 2 тижні до початку збору врожаю.

    • Щоб отримати бажаний ефект, потрібно обробляти культури хоча три рази.

    Завдяки сервісу «Рrotect-garden» можна швидко знайти потрібний засіб для захисту рослин, а також дізнатися адреси торгових точок, де можна придбати препарати у вашому місті.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.